Vyhledat

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
30 31 1
Projekt Šablony II - Moderní vzdělávání v ZŠ Vejvanovice
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
Jídelníček 27. 1. - 31. 1. 2025
28 29 30
Pololetní vysvědčení
31
Pololetní prázdniny
1 2
Drobečková navigace

Úvod > Jídelna > Seznam alergenů

Seznam alergenů

publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13. 12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU

  1. Obiloviny – obsahující lepek – výrobky z nich
    • 1/1 pšenice
    • 1/2 žito
    • 1/3 ječmen
    • 1/4 oves
    • 1/5 špalda
    • 1/6 kamut nebo jejich hybridní odrůdy
  2. Korýši – výrobky z nich
  3. Vejce – výrobky z nich
  4. Ryby – výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) – výrobky z nich
  6. Sojové boby (soja) – výrobky z nich
  7. Mléko – výrobky z nich
  8. Skořápkové plody – výrobky z nich
    • 8/1 mandle
    • 8/2 lískové ořechy
    • 8/3 vlašské ořechy
    • 8/4 kešu ořechy
    • 8/5 pekanové ořechy
    • 8/6 para ořechy
    • 8/7 pistácie
    • 8/8 makadamie
  9. Celer – výrobky z něj
  10. Hořčice – výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) – výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany
    - v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) – výrobky z něj
  14. Měkkýši – výrobky z nich